1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. 2024 gaz rezervesyon talep başvurularına öteleme

2024 gaz rezervesyon talep başvurularına öteleme

2024 Gaz Yılı öncesinde sisteme giriş için kapasite rezervasyonu yaptıracakların taşıyıcıya yapacakları talebin son başvuru tarihi 30 Kasım yerine 8 Aralık’a ötelendi.

2024 gaz rezervesyon talep başvurularına öteleme

Enerji Günlüğü - 2024 Gaz Yılı öncesi iletim şebekesi kapasite rezervasyonu başvuruları 8 Aralık’a kadar yapılabilecek.

Enerji Piyasaları Düzenleme Kurulu, Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) İletim Şebekesi İşleyiş Düzenlemelerine İlişkin Esaslar (ŞİD) kapsamında, 2024 Gaz Yılı öncesi iletim şebekesi kapasite rezervasyonu başvurularına ilişkin son tarihin ötelenmesine yönelik alınan Kurul Kararı’nı duyurdu. Buna göre, Gaz Yılı öncesinde sisteme giriş için kapasite rezervasyon talebinde bulunacaklar, bu taleplerini 15 Kasım (dahil)-30 Kasım (dahil) tarihleri yerine, 08 Aralık (dahil) 2023 tarihine kadar Taşıyıcı’ya sunacaklar. 

Yine başvurusu kabul edilen başvuru sahibi, STS imzalamak üzere yapılan davetin kendisine bildirimini müteakip 7 gün içinde değil, 4 gün içinde STS’yi imzalamakla yükümlü olacak. 

2024 yılında Taşıtanlar ile Taşıyıcı arasında STS’lerin imzalanarak kapasite tescil belgelerinin Taşıtanlara verilmesini müteakip, Taşıyıcı EBT’de, yeni Gaz Yılı için rezerve edilen kapasiteler ile Atıl Kapasiteleri en geç 15 Aralık günü yerine 19 Aralık günü yayımlayacak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler