1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. 2030’a kadar dünya enerji ihtiyacı ikiye katlanacak

2030’a kadar dünya enerji ihtiyacı ikiye katlanacak

Enerji Günlüğü – Son yayınlanan enerji araştırma raporlarına göre 2030 yılına kadar dünya enerji ihtiyacı iki kat artacak.Statoil’in son yayınladığı...

2030’a kadar dünya enerji ihtiyacı ikiye katlanacak

Enerji Günlüğü – Son yayınlanan enerji araştırma raporlarına göre 2030 yılına kadar dünya enerji ihtiyacı iki kat artacak.

Statoil’in son yayınladığı ‘ Enerji Perspektifleri’ adlı raporda, şirketin uzmanları 2040 yılına kadar dünyadaki enerji ihtiyacının % 40 artacağını öngörüyor. EIA bu oranın 2010-2040 yılları arası% 56’dan bile fazla olacağını söylüyor. Siemens’in yeni bir çalışması ise çıtayı daha da yükseltiyor ve önümüzdeki on yıl her sene ortalama % 3 oranında bir artışın yaşanacağını söylüyor.

Bütün bu çalışmalardan çıkan ortak sonuca göre ise 2030 yılına kadar dünya enerji ihtiyacı günümüzdekinin iki katından daha fazla artacak.

ENERJİ SANTRALLERİ BEKLENDİĞİ GİBİ ARTARSA CO2 SALINIMI DÖRTTE BİR ARTACAK

Artan enerji ihtiyacına paralel olarak artan enerji santralleri CO2 salınımı açısından çarpıcı sonuçlara neden olabilir.

Münih Teknik Üniversitesi Profesörü Horst Wildermann’ın son dönemde yayınlanan araştırmalarına göre eğer enerji santralleri beklendiği şekilde artarsaCO2 bileşikli sera gazı emisyonu dörtte bir oranında ya da 3.500 megaton artacak.

KÖMÜR SANTRALLERİ DOĞAL GAZ SANTRALLERİNE ÇEVRİLİRSE CO2 EMİSYONLARI % 5 AZALABİLİR

Wildermann, “ Eğer 2030 yılına kadar kömür enerji santralleri yerini büyük oranda doğal gaz enerji santrallerine bırakırsa enerji sektöründeki CO2 emisyonları bugünkü seviyeden % 5 oranında azalabilir. Tabi, bütün kömür santrallerinin doğal gaz santrallerine dönmesi bir hayal ama belirlenen potansiyeller gerçekten etkileyici” ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler