1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. 2040’a kadar doğalgaz hız kesmeyecek

2040’a kadar doğalgaz hız kesmeyecek

Enerji Günlüğü – ExxonMobil doğalgazın en hızlı büyüyen yakıt kaynağı olmaya devam edeceğini ve 2025 yılında kömürü geçeceğini öngördü.ExxonMobil...

2040’a kadar doğalgaz hız kesmeyecek

Enerji Günlüğü – ExxonMobil doğalgazın en hızlı büyüyen yakıt kaynağı olmaya devam edeceğini ve 2025 yılında kömürü geçeceğini öngördü.

ExxonMobil enerji şirketinin, 2040’a bakış adlı bir enerji araştırmasına göre, doğal gaz %65’lik bir talep artışıyla en hızlı büyüyen temel yakıt kaynağı olmaya devam edecek ve 2025 yılında kömürü geçecek.

2040 YILINDA DÜNYA ENERJİ İHTİYACININ %35’İNİ KARŞILAYACAK OLAN PETROL VE BENZİN İLK SIRADA

Şirketin araştırmasına göre doğalgaz 2040 yılına kadar dünya enerji ihtiyacının dörtte birinden fazlasını karşılayacak. 2010 – 2040 arasında ise, petrol ve benzin en çok kullanılan enerji kaynağı olarak dünya enerji ihtiyacının %35’ini karşılayacak.

ExxonMobil araştırmasında ayrıca, önümüzdeki 27 yıl içinde enerji bileşimindeki doğalgaz, nükleer ve yenilenebilir enerjinin daha az karbon yoğun enerji karışımına geçişi destekleyeceği öngörülüyor.

DOĞALGAZIN TİCARET HACMİ İKİBUÇUK KAT ARTACAK

Şirketin yılık raporunda ise, 2040 yılında doğalgazın ticaret hacminin 2010 yılının iki buçuk katı artacağı, bunun büyük çoğunluğunun da LNG’den kaynaklanacağı öngörülüyor.

IEA TERSİNE KÖMÜR TÜKETİMİNİN ARTACAĞINI SÖYLÜYOR

ExxonMobil kömür tüketiminin önümüzdeki yıllar içinde düşeceğini tahmin ederken Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) 2035 yılına kadar dünyanın kömür tüketimini artıracağını ifade ediyor. Exxon Mobile’in Stratejik Planlama Dairesi Başkan Yardımcısı Bill Colton doğalgazın arz ve talebinde önümüzdeki yıllarda devrim gibi düzenlemeler yapılacağını düşünüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler