1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. 22 Mart Dünya Su Günü bu yıl barışa vurgu yapıyor

22 Mart Dünya Su Günü bu yıl barışa vurgu yapıyor

Her yıl 22 Mart’ta düzenlenen Dünya Su Günü'nün bu yılki teması “Barış İçin Sudan Faydalanmak” olarak belirlendi.

22 Mart Dünya Su Günü bu yıl barışa vurgu yapıyor

Enerji Günlüğü - Her yıl 22 Mart’ta düzenlenen Dünya Su Günü, tatlı su kaynaklarının önemine dikkat çekmeyi ve tatlı su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimine odaklanılmasını sağlamayı amaçlıyor.

1993 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen Dünya Su Günü her yıl 22 Mart'ta kutlanıyor. Dünya Su Günü, giderek büyüyen temiz su sorununa dikkat çekmek, içilebilir su kaynaklarının korunması ve çoğaltılması konusunda somut adımlar atılmasının sağlanmasında teşvik olması amacıyla bu isme bir gün adamak anlamında oluşturuldu. Her yıl farklı bir tema ile gerçekleştirilen Dünya Su Günü’nün bu yılki teması “Barış İçin Sudan Faydalanmak” olarak belirlendi.

Yoğun kentleşme, aşırı nüfus artışı ve artan gıda talebi nedeniyle suya her geçen gün daha fazla ihtiyaç duyulurken, su kaynaklarının korunması ve optimum kullanımının da önemi her geçen gün artıyor. Bu çerçevede son zamanlarda su kayıp ve kaçakları dünya genelindeki tüm gelişmiş ülkeler tarafından yakından takip edilen, gelecek nesiller için suyun korunmasının gerekliliği doğrultusunda, küresel bir sorun olarak algılanan, Türkiye’nin su yönetiminde de ciddi bir gündem oluşturan ve önlemler alınmasını gerektiren bir alan olarak öne çıkıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler