1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. 23 ülke temiz enerjiye 250 milyar dolar yatıracak

23 ülke temiz enerjiye 250 milyar dolar yatıracak

Paris İklim Anlaşması hedefleri kapsamında 23 ülke önümüzdeki on yılda temiz enerji araştırma ve geliştirmeye 250 milyar dolar yatırım yapacak.

23 ülke temiz enerjiye 250 milyar dolar yatıracak

Enerji Günlüğü - Paris İklim Anlaşması hedefleri kapsamında 23 ülke önümüzdeki on yılda temiz enerji araştırma ve geliştirmeye 250 milyar dolar yatırım yapacak.

Temiz enerji inovasyonuna yapılan küresel kamu yatırımlarının %90'ından fazlasından sorumlu 23 ülke yatırımlarını arttırmak için bir araya geldi. 23 ülkenin hükümetleri, Paris Anlaşması ile birlikte başlatılan Mission Innovation girişiminin ikinci aşaması kapsamında 2030 yılına kadar temiz enerji araştırma ve geliştirmeye 250 milyar dolar yatırım yapacaklar. Mission Innovation 2.0 üyesi bu ülkeler yatırım ile  temiz enerjiyi tüm bu on yıl boyunca ekonomik, çekici ve erişilebilir kılmak, Paris Anlaşması ve net sıfır yollarına yönelik eylemi hızlandırmayı amaçlıyorlar. 

Mission Innovation 2.0 üyesi ülkeler; Avusturya, Avustralya, Brezilya, Kanada, Şili, Çin, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Hindistan, İtalya, Japonya, Kore Cumhuriyeti, Fas, Hollanda, Norveç, Suudi Arabistan, İsveç, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Komisyonu (Avrupa Birliği adına).

Mission Innovation 2.0, Şili'deki 'Net Sıfır için İnovasyon' Zirvesi'nde başlatılmıştı. Şili Devlet Başkanı Sebastián Piñera yaptığı açıklamada, Şili’nin bu hayati iklim eylemi yılında Mission Innovation'ın bu heyecan verici bir sonraki aşamasını başlatmaktan gurur duyduğunu belirtmişti. Mission Innovation 2.0'ın gündeminin başında hidrojen, elektrik şebekeleri ve sıfır emisyonlu deniz taşımacılığı geliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler