1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. 25 kilo elektronik atık getirene sinema bileti hediye!

25 kilo elektronik atık getirene sinema bileti hediye!

Enerji Günlüğü – İstanbul Kartal Belediyesi, 15 Mart’a kadar 25 kg elektronik atık getiren herkese sinema bileti hediye edecek. Elektrik ve Elektronik...

25 kilo elektronik atık getirene sinema bileti hediye!

Enerji Günlüğü – İstanbul Kartal Belediyesi, 15 Mart’a kadar 25 kg elektronik atık getiren herkese sinema bileti hediye edecek. 

Elektrik ve Elektronik Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi Derneği (ELDAY) ile Kartal Belediyesi’nin işbirliğinde; elektronik atıkların geri dönüşüm zincirine kazandırılmasını teşvik etmek ve bu konudaki farkındalığı artırmak amacıyla bir kampanya başlatıldı. 

“Getirin birlikte değerlendirelim, otizmli çocuklara destek olalım” kampanyasıyla 15 Mart’a kadar elektronik atık toplayan herkese 1 adet sinema bileti hediye edilecek. Bu atıkların değerlendirilmesiyle elde edilecek olan gelir ise otizmli çocuklar için harcanacak. Kampanya çerçevesinde elektronik atık toplayanların hediye olarak alacağı sinema biletleri, İST Marina Alışveriş Merkezi’nde geçerli olacak. 

YILDA 500 BİN TON E-ATIK ÜRETİLİYOR

ELDAY Genel Müdürü Muharrem Yamaç, e-atıkların geri dönüşümüyle ilgili yeterli farkındalığın henüz oluşmadığını kaydetti ve şunları söyledi, “Kartal Belediyesi ile birlikte yürüttüğümüz bu kampanya hem e-atıkların geri dönüşümü hem de otizmli çocuklarımıza destek anlamında çok kıymetli. Ülkemizde yıllık ortalama 500 bin ton e-atık üretiliyor. Bu e-atıklar uygun şekilde geri dönüştürülmediğinde içeriklerinde bulunan cıva, kurşun, krom, CFC gazı gibi zararlı maddeler çevreye büyük zarar veriyor. Oysa e-atıklar uygun şekilde geri dönüştürülürse dünyamız için iyi bir şey yapmış oluruz. Ayrıca televizyon, bilgisayar, çamaşır makinesi, kablolar gibi e-atıkların plastik, metal gibi kısımları fiziksel yollarla ayrılarak ikincil ham madde olarak kullanılabiliyor. Bu da ekonomimiz için büyük bir kazanç”. 

Önceki ve Sonraki Haberler