1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. 3 GW`lik ilave GES paketi yolda

3 GW`lik ilave GES paketi yolda

Enerji Günlüğü - GÜNDER Genel Sekreteri Faruk Telemcioğlu, Türkiye'de yakında 3 bin MW'lik yeni bir güneşe dayalı lisanslı GES başvuru paketi açılabileceğini...

3 GW`lik ilave GES paketi yolda

Enerji Günlüğü - GÜNDER Genel Sekreteri Faruk Telemcioğlu, Türkiye'de yakında 3 bin MW'lik yeni bir güneşe dayalı lisanslı GES başvuru paketi açılabileceğini söyledi.

Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü (GÜNDER) Genel Sekreteri Faruk Telemcioğlu, Enerji Günlüğü'ne yaptığı açıklamada, Türkiye'de lisanssız elektrik üretimi alanında önümüzdeki dönemde GES'lerin payının daha da artacağını söyledi.

Halen TEDAŞ'ın elinde binden fazla kabul bekleyen tesis bulunduğunu ifade eden Telemcioğlu, şu anda inşaat aşamasına gelmemiş yaklaşık 800 proje daha bulunduğunu vurguladı.

Telemcioğlu, "Yani iki yıl içinde sadece lisanssızda 2000 MW'lik güneşe dayalı santralin devreye alınması mümkün. Ve bu rakam, Avrupa Birliği destekli özel uygulamalarla bunun 1000 MW daha artacağını düşünüyorum" diye konuştu.

YENİ LİSANS BAŞVURU PAKETİ

Telemcioğlu, çok yakında devletin 3 bin MW'lik yeni bir lisanslı güneş santrali başvuru paketi açıklayacağı umudunu da dile getirdi.

Mehmet KARA - MÜNİH

Önceki ve Sonraki Haberler