1. HABERLER

  2. PETROL

  3. 3 şirketin ortak petrol ruhsatlarına süre uzatımı

3 şirketin ortak petrol ruhsatlarına süre uzatımı

MAPEG, Corporate Resources, Thrace Basin ve Pinnacle şirketlerinin İstanbul ve Tekirdağ’daki 4 adet ortak işletme ruhsatına 5'er yıl süre uzatımı verdi. 

3 şirketin ortak petrol ruhsatlarına süre uzatımı

Enerji Günlüğü - MAPEG, Corporate Resources, Thrace Basin ve Pinnacle şirketlerinin İstanbul ve Tekirdağ’daki 4 adet ortak işletme ruhsatına 5'er yıl süre uzatımı verdi.

Thrace Basin Natural Gas Türkiye Corporation, Pinnacle Turkey Inc. ve Corporate Resources BV; İstanbul ve Tekirdağ illerinde ortaklaşa sahip oldukları 4 adet petrol işletme ruhsatının sürelerinin uzatılması için başvuru yapmışlardı. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), başvuruları değerlendirdi ve sahaların mevcut rezerv durumu, yıllık üretim miktarları ile yatırım ve üretim programlarını dikkate alarak; ruhsat sürelerinin uzatılmasına karar verdi. 

Buna göre 3 şirketin İstanbul ve Tekirdağ'daki ARİ/TGT-PIN-CBV/K/F19-c3-1 pafta no’lu petrol işletme ruhsatına; Tekirdağ'daki ARİ/TGT-PINCBV/K/F19-d3-1 pafta no’lu petrol işletme ruhsatına ve ARİ/TGT-PINCBV/K/G18-b1-1 pafta no’lu petrol işletme ruhsatına 5'er yıl süre uzatımı verildi. 3 ortak şirketin yine Tekirdağ'daki ARİ/TGT-PINCBV/K/F19-d4-2 pafta no’lu petrol işletme ruhsatına ise 08 Kasım 2032 tarihine kadar geçerli olmak üzere 12 yıllık süre uzatımı verildi. 

Söz konusu ruhsatlarla ilgili geri kalan kanuni süreler, şirketlerin sahada yapacağı üretim ve geliştirme faaliyetlerinin sonucuna göre ve talep edilmesi halinde kullandırılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler