1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. 35 Dış Ticaret Uzman yardımcısı alınacak

35 Dış Ticaret Uzman yardımcısı alınacak

Enerji Günlüğü – Ekonomi Bakanlığı Genel İdare Hizmetleri sınıfından 8 inci ve 9 uncu derece kadrolara atanmak üzere, giriş sınavı ile çeşitli...

35 Dış Ticaret Uzman yardımcısı alınacak

Enerji Günlüğü – Ekonomi Bakanlığı Genel İdare Hizmetleri sınıfından 8 inci ve 9 uncu derece kadrolara atanmak üzere, giriş sınavı ile çeşitli alanlarda toplam 35 Dış Ticaret Uzman Yardımcısı alacak.

Ekonomi Bakanlığı’nın bugünkü Resmi Gazete’de yayınladığı duyuruya göre, Genel İdare Hizmetleri sınıfından 8 inci ve 9 uncu derece kadrolara atanmak üzere, giriş sınavı ile İktisat (9), Uluslar arası İlişkiler (7 adet), İşletme (6 adet), Hukuk (6 adet), Endüstri Mühendisliği (5 adet), Ekonometri (2 adet) alanlarında toplam 35 Dış Ticaret Uzman Yardımcısı alacak.

En az dört yıllık lisans eğitimi veren üniversitelerin hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler, mühendislik fakülteleri ya da bunlara denkliği YÖK tarafından onaylanmış yurtiçi ve yurtdışı yabancı fakültelerden mezun olan ve A Grubu Kamu Personeli Seçme Sınavlarındaki KPSSP22 puan türünden en az 80 puan almış olanlardan, 35 pozisyon için başvuru alınacak.

YAZILI VE SÖZLÜ İKİ AŞAMALI SINAV

Yazılı (klasik) sınav, Yabancı dil (Almanca, Fransızca, İngilizce) ve Alan bilgisi (İktisat, Uluslararası İlişkiler, İşletme, Hukuk, Endüstri Mühendisliği, Ekonometri) şeklinde iki oturumlu yapılacak,adaylar sınav başvurularında mezun oldukları alanı (bölümü) tercih edecekler. Her iki oturum 100’er puan üzerinden değerlendirilecek.

Yazılı sınav 02 Mart 2014 Pazar günü 09.00 - 18.00 saatleri arasında Ankara’da yapılacak.

SÖZLÜ SINAV

Yazılı sınavda başarılı olan adaylardan her bir alan için ayrılan kontenjan sayısının üç katı kadar aday sözlü sınava çağrılacak. Ancak başarı oranı, ilan edilen kadronun üç katının altında olursa yalnızca başarılı olanlar mülakata çağrılacak. Mülakata çağrılan en düşük puana sahip adayla aynı puanı alanlar da sözlü sınava alınacak.

Sözlü sınav Ankara’da Bakanlık merkezinde yapılacak. Sözlü sınavın tarihi, yazılı sınav sonucu ile birlikte Bakanlığın internet sitesinde (www.ekonomi.gov.tr) ilan edilecek olup kişilere ayrıca özel bir duyuru ya da tebligat yapılmayacak.

SINAV SON BAŞVURU TARİHİ 10 ŞUBAT 2014

Adaylar başvurularını 10 Şubat 2014 Pazartesi günü saat 09.00’daN 21 Şubat 2014 Cuma günü mesai bitimine (18.00) kadar yapabilecekler.

Başvurular, Ekonomi Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı İnönü Bulvarı No: 36 11. Kat 06100 Emek/ANKARA” adresine şahsen veya posta yoluyla yapılabileceği gibi, “www.ekonomi.gov.tr” internet adresi üzerinden de yapılabilecek.

Nihai sınav sonucu Bakanlığın internet sitesinde (www.ekonomi.gov.tr) ilan edilecektir.

IV. SINAV BAŞVURUSU İÇİN MÜRACAAT EDİLECEK YER:T.C. Ekonomi Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı 11. Kat İnönü Bulvarı No: 3606100 Emek/ANKARA Tel: 204 79 02 - 204 75 33

Önceki ve Sonraki Haberler