1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. 39 santrale 151 milyon liralık kapasite desteği

39 santrale 151 milyon liralık kapasite desteği

Kapasite mekanizması çerçevesinde, 39 elektrik santraline Kasım ayı için 151 milyon TL ödenecek. En yüksek ödemeyi ise Konya Şeker alacak.

39 santrale 151 milyon liralık kapasite desteği

Enerji Günlüğü - Piyasa şartlarında çalışması zorlaşan kömür, gaz ve hidroelektrik santrallerinden 39'una, kapasite mekanizması çerçevesinde Kasım ayı için 151 milyon TL ödenecek. En yüksek ödemeyi Konya Şeker alacak.

TEİAŞ Kapasite Mekanizmasından 2019 yılı Kasım ayında yararlanan üretim tesislerine ödenecek olan tutarların listesini yayınladı. Buna göre TEİAŞ, 39 elektrik üretim santraline Kasım ayı için kapasite mekanizması kapsamında toplam 151 milyon 288 bin 981 TL ödeme yapacak.

En yüksek 13 milyon 462 bin 656 TL ile yılbaşı gecesi baca filtresi takılmadığı için altı reaktöründen dördü kapatılan Soma Termik Santrali işletmecisi, Konya Şeker iştiraki Soma Termik Santral Elektrik Üretim'e yapılacak. Bu şirketi, 8 milyon 567 bin 145'er TL ödemeyle Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret ve Yatağan Termik Enerji Üretim izliyor. 

Türkiye, yerli kaynaklara dayalı sıfırdan elektrik üretim yatırımlarını özendirirken, geçmişte kurulmuş ve halen işletmede bulunan bu tür santrallerin de ayakta kalması için formüller geliştiriyor. Ortaya çıkan formüllerden biri de, ülkenin elektrik üretim altyapısı açısından kritik öneme sahip olsa da piyasa şartlarında ayakta kalmakta zorlanan santrallere sağlanan kapasite mekanizması desteği. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler