1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. 3S Kale JES-1’e olumlu çevre raporu

3S Kale JES-1’e olumlu çevre raporu

Enerji Günlüğü - 3S Kale Enerji'nin Aydın'ın İncirliova ve Efeler ilçelerinde kurmayı planladığı 25 MW'lık 3S Kale JES-1 için ÇED Olumlu kararı verildi.3S...

3S Kale JES-1’e olumlu çevre raporu

Enerji Günlüğü - 3S Kale Enerji'nin Aydın'ın İncirliova ve Efeler ilçelerinde kurmayı planladığı 25 MW'lık 3S Kale JES-1 için ÇED Olumlu kararı verildi.

3S Kale Enerji Üretim A.Ş. tarafından, kendi adına kayıtlı Aydın İli, İncirliova ve Efeler İlçeleri, Osmanbükü, Şevketiye ve Işıklı Mahalleleri sınırları içerisindeki arazide kurulması planlanan, 25 MW kurulu gücünde 3S Kale JES-1 Jeotermal Enerji Santrali projesi ile ilgili olarak hazırlanan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulan Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenip değerlendirilerek, proje ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince  “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” Kararı verildi. 

Aydın Valiliği (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) tarafından kararın halka duyurulması gerekiyor.

242.000.000 TL bedelli proje kapsamında yılda ortalama 200.000.000 kW’lık enerji üretimi yapılması hedefleniyor. Proje kapsamında 7 adet üretim kuyusu kullanılacak. 

AYDIN'A 25 MW'LIK JES KURULACAK

 
Önceki ve Sonraki Haberler