1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. 3`üncü havalimanına kredi 3 yerli bankadan

3`üncü havalimanına kredi 3 yerli bankadan

Enerji Günlüğü - Enerji sektörünün önde gelen oyuncuları tarafından üstlenilen üçüncü havalimanı projesinin finansmanını ikisi kamu olmak üzere...

3`üncü havalimanına kredi 3 yerli bankadan

Enerji Günlüğü - Enerji sektörünün önde gelen oyuncuları tarafından üstlenilen üçüncü havalimanı projesinin finansmanını ikisi kamu olmak üzere üç yerli banka Ziraat, Denizbank ve HalkbanK sağlayacak.

Borsatek.com sitesinde yer alan habere göre, 3. havalimanına hangi bankaların kredi kullandıracağı belli oldu.

Yerli ve yabancı çok sayıda bankanın kredi vermek için kapıda beklediği ileri sürülen projeyi 3 Türk bankası fonlayacak.

Borsatek'in görüştüğü bankacılık çevrelerine göre, 5'li konsorsiyum ile bankaların görüşmelerinde neredeyse sona yaklaşıldı.

Yabancı bankaların çeşitli nedenlerle konsorsiyuma girmediğini söyleyen bir kaynağa göre, 4.5 milyar euroya yakın kredi Ziraat Bankası, Halkbank ve Denizbank'ın oluşturduğu ikisi kamu biri özel üç Türk bankası tarafından kullandırılacak.

Bazı kaynaklar ise şimdiye kadar Türkiye'deki bir proje için kullandırılacak en büyük kredinın 700 milyon Euro'ya yakın kısmının Eximbank tarafından, yapılacak bazı düzenlemeler ile kullandırılabileceğini, bunun için ekonomi yönetimi ile tarafların ve konsorsiyumu yöneten bankaların görüştüğünü söylüyor.

İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı ihalesinde en yüksek teklif, 22 milyar 152 milyon Euro'yla Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon Ortak Girişim Grubu'ndan gelmişti. İhale, Cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesi olmuştu. Cengiz, Kolin, Limak grupları, enerji sektöründe de dağıtım işinde birlikte hareket ederek BEDAŞ ve Akdeniz EDAŞ'ı devralmıştı. 

AYRINTILARI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Önceki ve Sonraki Haberler