1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. 4 enerji projesi için acele kamulaştırma yapılacak

4 enerji projesi için acele kamulaştırma yapılacak

Enerji Günlüğü - Bakanlar Kurulu üç iletim hattı projesi, ile Malatya'da kurulacak Arapkir RES projesi için acele kamulaştırma kararları aldı.Bakanlar...

4 enerji projesi için acele kamulaştırma yapılacak

Enerji Günlüğü - Bakanlar Kurulu üç iletim hattı projesi, ile Malatya'da kurulacak Arapkir RES projesi için acele kamulaştırma kararları aldı.

Bakanlar Kurulu’nun Resmi Gazete’deki açıklamalarına göre, Karaman, Niğde ve Konya illerinde kurulacak üç elektrik iletim hattı ile Malatya'da kurulacak Arapkir Rüzgar Enerjisi Santrali için acele kamulaştırmalar yapılacak. 

Buna göre, Malatya'da kurulacak olan rüzgar santrali projesi için de Malatya ili Arapkir ilçesi Onar mahallesinde 107 ada nolu 28 nolu parsel Maliye Bakanlığı tarafından kamulaştırılacak. 

Ayrıca, 154 kV (Kepezkaya Brs. N.D.-Çumra TM) Brş. N-TCDD Karaman TM Enerji İletim Hattı Projesi, 154 kV (Karaman TM-Ereğli TM) Brş.N-TCDD Ayrancı TM Enerji İletim Hattı Projesi ve 154 kV (Ereğli TM-Ulukışla TCDD TM) Brş.N-TCDD Çakmak TM Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında güzergaha isabet eden bazı taşınmazlar Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler