1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. 4. Nükleer Santraller Fuarı ve 8. Nükleer Santraller Zirvesi başlıyor

4. Nükleer Santraller Fuarı ve 8. Nükleer Santraller Zirvesi başlıyor

Nükleer enerji alanında dünyadaki gelişmeler ve Türkiye’nin nükleer enerji yol haritası masaya yatırılacağı 4. Nükleer Santraller Fuarı ve 8. Nükleer Santraller Zirvesi (NPPES) yarın İstanbul’da başlıyor.

4. Nükleer Santraller Fuarı ve 8. Nükleer Santraller Zirvesi başlıyor

Enerji Günlüğü - Türkiye, Ortadoğu ve Afrika'nın en kapsamlı nükeer enerji etkinliği, 4. Nükleer Santraller Fuarı ve 8. Nükleer Santraller Zirvesi (NPPES), 8 Haziran'da başlıyor. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın destekleriyle Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Nükleer Sanayi Derneği (NSD) tarafından düzenlenen 4. Nükleer Santraller Fuarı ve 8. Nükleer Santraller Zirvesi (NPPES), 8 Haziran 2022 tarihinde Pullman İstanbul Kongre Merkezi’nde başlıyor.

İki gün sürecek Fuar ve Zirve’nin açılışını ASO Başkanı Nurettin Özdebir ile NSD Başkanı Alikaan Çiftçi gerçekleştirecek. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Genel Müdürü Afşin Burak Bostancı, TBMM - Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Akkuyu NGS Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Anton Dedusenko, Dünya Nükleer Derneği Genel Direktörü Sama Bilbao y Leon, Dünya Nükleer Derneği Sanayi İş Birliği Başkanı Serge Gorlin, Uluslararası Atom Ajansı Genel Direktörü Rafael Mariano Grossi NPPES’in açış konuşmalarını yapacak.

ZİRVEDEN SATIR BAŞLARI

- Akkuyu NGS’de devam eden inşaat süreçleri ile Türk firmalarını bekleyen iş olanakları Zirve’nin önemli gündem maddelerinden birini oluşturacak.

- Ankara Sanayi Odası, İngiltere ve Rusya’da nükleer enerji alanında çalışan 3 önemli kurumla sektörel bilgi birikimi transferi ve iş fırsatlarının önünün açılması için iş birliği anlaşmaları imzalayacak.

- Nükleer Sanayi Derneği, Rusya Nükleer Sanayii İnşaat Kompleksi Kuruluşları Derneği (ACCNI) ile Türkiye, Rusya ve yakın coğrafyada nükleer enerji projelerindeki fırsatları birlikte değerlendirmek üzere iş birliği anlaşması imzalayacak.

- Türkiye’nin 4. nesil reaktör geliştirme çalışmalarında gelinen son durum paylaşılacak.

- Gelecek 10 yılın gündeminde yer alacak küçük modüler reaktörler (SMR) ve mikro modüler reaktörler (MMR) atılımında Türkiye’nin üstleneceği rol tartışılacak.

- 19 ülkede devam eden 51 reaktörün inşaatında Türk firmalarını bekleyen fırsatlar B2B görüşmelerde masaya yatırılacak.

- Hindistan, Çin, Rusya ve İspanya’dan katılacak nükleer enerjinin dev oyuncularının gelecek planları aktarılacak.

- Enerjide arz güvenliği ve sıfır karbon hedefiyle geliştirilen sürdürülebilir ekonomik büyüme modelinde nükleer enerjinin artan payını uzmanlar tartışacak.

ZİRVE PROGRAMI

8 Haziran 2022, Çarşamba  / 1. Gün Akış:

09.30    - 10.30    Açış Konuşmaları:

10.30    - 18.00    Özel Sunu Konuları ve Oturumlar

- Nükleer Güç Santrallerinin İnşasında Modern Trendler ve Deneyimler

- Nükleer Altyapı Geliştirme ve Düzenleyici Rejim

- Akkuyu NGS’deki İnşaat Süreci

- Nükleer Sanayii İnşaat Kompleksi Kuruluşları Derneği (ACCNI) Özel Oturumu    

18.00          Birinci Gün Kapanış

9 Haziran 2022, Perşembe / 2. Gün Akış:

09.30 - 10.00 

10.00 - 17.30        Özel Sunu Konuları ve Oturumlar

- Gelişmiş ve Gelişmekte Olan Nükleer Pazarlarda SMR ve MMR Geliştirme Faaliyetleri

- Akkuyu NGS Projesi’ndeki Satın Alma Süreçleri

- Akkuyu NGS Projesinin Ana Yüklenicisinin Faaliyetleri

İspanya Nükleer Uzmanlık Oturumu

17.30         NPPES Kapanış

 

Önceki ve Sonraki Haberler