1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. 432 yeni kömür projesi yolda!

432 yeni kömür projesi yolda!

Dünya genelinde hayata geçirilmesi planlanan 432 yeni kömür projesi ile 2030 yılına kadar kömür üretim kapasitesinin %30 artacağı kaydedildi.

432 yeni kömür projesi yolda!

Enerji Günlüğü - Dünya genelinde hayata geçirilmesi planlanan 432 yeni kömür projesi ile 2030 yılına kadar kömür üretim kapasitesinin %30 artacağı kaydedildi.

Amerikan düşünce kuruluşu Global Energy Monitor tarafından yayınlanan araştırmaya göre, dünyadaki kömür üreticileri şu anda 2,28 milyar ton yıllık üretim kapasitesine sahip 432 yeni kömür projesi planlıyor ve küresel iklim değişikliğini yavaşlatma hedeflerini riske atıyor.

ÇİN KÖMÜR PROJELERİNDE LİDER

Araştırmaya göre yeni maden projelerinin dörtte üçünden fazlası Çin, Avustralya, Hindistan ve Rusya’ya ait. Ayrıca Çin tek başına şu anda 452 milyon ton yıllık üretim kapasitesine sahip yeni projeleri hayata geçiriyor. Çin'in dört bölgesi (İç Moğolistan, Sincan, Shaanxi ve Shanxi) ise tüm yeni kömür madeni kapasitesinin yaklaşık dörtte birini oluşturuyor. 

KÖMÜR ÜRETİCİLERİ %30 KAPASİTE ARTIŞI PLANLIYOR

Global Energy Monitor araştırma analisti ve raporun baş yazarı Ryan Driskell Tate yaptığı açıklamada, “Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) net sıfır emisyona doğru dev bir adım atılması çağrısında bulunurken, kömür üreticilerinin 2030 yılına kadar kapasitelerini %30 artırma planları geriye doğru bir sıçrama olacaktır” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler