1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. 5 HES daha özelleştirme kapsamında

5 HES daha özelleştirme kapsamında

Enerji Günlüğü - Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Akdeniz'de 5 hidroelektrik santralini özelleştirme kapsamına aldı.Özelleştirme İdaresi Başkanlığı...

5 HES daha özelleştirme kapsamında

Enerji Günlüğü - Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Akdeniz'de 5 hidroelektrik santralini özelleştirme kapsamına aldı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Akdeniz’de Elektrik Üretim Anomim Şirketi (EÜAŞ) tarafından işletilen 5 hidroelektrik santralini (HES) üç grup halinde Ekim ayı içinde özelleştirecek.

Birinci grupta Burdur’un en büyük elektrik enerjisine sahip 32 MW güç kapasiteli Karacaören 1 ve 47 MW'lık Karacaören 2 HES’lerinin satışı gerçekleştirilecek. İhaleye katılmak isteyenler, 27 Ekim'e kadar 25 milyon TL geçici teminat bedelini yatırmak zorunda.

İkinci grupta ise, Antalya’da bulunan 6 MW kurulu gücündeki Kepez 2 HES ve 48 MW kurulu gücüyle Antalya’nın 4′üncü büyük enerji santrali olan Manavgat HES özelleştirilecek. İhaleye katılmak isteyenler, 14 Ekim'e kadar 20 milyon TL geçici teminat bedelini yatırmak zorunda.

Üçüncü ve son grupta da, 16.50 MW kurulu gücüyle Muğla’nın 9′uncu büyük enerji santrali olan Fethiye HES özelleştirilecek. İhaleye katılmak isteyenler, 5 Ekim'e kadar 10 milyon TL geçici teminat bedelini yatırmak zorunda.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler