1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. 5 HES daha özelleştirme kapsamında

5 HES daha özelleştirme kapsamında

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Kahramanmaraş, Kayseri ve Tokat'ta bulunan 5 hidroelektrik santralini özelleştirme kapsamına aldı.

5 HES daha özelleştirme kapsamında

Enerji Günlüğü - Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Kahramanmaraş, Kayseri ve Tokat'ta bulunan 5 hidroelektrik santralini özelleştirme kapsamına aldı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Kahramanmaraş, Kayseri ve Tokat'ta bulunan ve Elektrik Üretim Anomim Şirketi (EÜAŞ) tarafından işletilen 5 hidroelektrik santralini (HES) üç grup halinde Ağustos ve Eylül ayı içinde özelleştirecek. 

Birinci grupta Kayseri'de bulunan 84 MW güç kapasiteli Çamlıca 1 Hidroelektrik Santrali'nin satışı gerçekleştirilecek. İhaleye katılmak isteyenler, 19 Ağustos'a kadar 10 milyon TL geçici teminat bedelini yatırmak zorunda.

İkinci grupta ise, Kahramanmaraş'ta bulunan 124 MW güç kapasiteli Menzelet Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) ile 54 MW güç kapasiteli Kılavuzlu Hidroelektrik Santrali özelleştirilecek. İhaleye katılmak isteyenler, 30 Eylül'e kadar 15 milyon TL geçici teminat bedelini yatırmak zorunda.

Üçüncü ve son grupta da, 27 MW kurulu gücündeki Tokat'ta bulunan Almus Barajı ve HES ile 90 MW kurulu gücünde Köklüce Barajı ve Hidroelektrik Santrali özelleştirilecek. İhaleye katılmak isteyenler, 5 Eylül'e kadar 15 milyon TL geçici teminat bedelini yatırmak zorunda.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler