1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. 5 yıl içinde güneş rüzgardan daha ucuz olabilir

5 yıl içinde güneş rüzgardan daha ucuz olabilir

Enerji Günlüğü – First Solar Avustralya’da kurumsal ölçekli güneş enerjisi maliyetlerinin 2020 yılına kadar rüzgar enerjisinden daha ucuz hale geleceğini...

5 yıl içinde güneş rüzgardan daha ucuz olabilir

Enerji Günlüğü – First Solar Avustralya’da kurumsal ölçekli güneş enerjisi maliyetlerinin 2020 yılına kadar rüzgar enerjisinden daha ucuz hale geleceğini öngörüyor.

Dünyanın en büyük güneş enerjisi şirketlerinden olan ABD’li First Solar, Avustralya’da kurumsal ölçekli güneş enerjisi maliyetlerinin beş yıl içinde yarı yarıya düşeceğini ve 2020 yılına kadar rüzgar enerjisinden daha ucuz hale geleceğini öngörüyor.

First Solar bunun büyük ölçekli güneş kapasitesinin artacağı anlamına geldiğini, ancakyenilenebilir enerjide yeni projelerin teşvik edilmesi gerektiğini ve yeni projeler olmadan maliyetin aşağıya çekilemeyeceğini ifade ediyor. Maliyetler düşünce de devlet desteğine daha az ihtiyaç duyulacağının da altını çiziyor. Elektrik fiyatlarının daha yüksek ve güneşin daha etkili olduğu Şili’de bu uygulamanın gündemde olduğunubelirtiyor.

Büyük ölçekli güneş projelerinde maliyetin yarısından fazlasının yerel tedarikçiler ve üstlenicilerden kaynaklandığını belirten First Solar, güneş enerjisi maliyetlerinde hızlı bir düşüşün piyasa köprüsü olmadan gerçekleşmeyeceğini belirtiyor.

First Solar büyük ölçekli güneş uygulamalarının enerji ihtiyacının yüksek olduğu gündüz saatlerinde enerji ürettiği için enerji bileşimi için oldukça elverişli olduğunu, ayrıca kamu desteğine de sahip olduğunu belirtiyor.

Avustralya büyük ölçekli güneş uygulamalarında dünyada otuzuncu sırada yer alıyor. First Solar Avustralya’nın batısında olan Greenough Nehri’nde 10 MWlık ülkenin ilk kurumsal ölçekli güneş çiftliğini kurdu. Şirket ayrıca 102 MW’lık Nyngan güneş çiftliği, 53 MW’lık Broken Hill güneş çiftliği ve 3.25 MW’lık Queensland Üniversitesi projesini yürütüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler