1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. 50 yıl ömürlü nükleer batarya yolda

50 yıl ömürlü nükleer batarya yolda

Çinli Betavolt şirketi, yeni geliştirdiği nükleer batarya teknolojisi ile olağanüstü hava koşullarına dayanıklı ve 50 yıla varan uzun ömürlü batarya üretti.

50 yıl ömürlü nükleer batarya yolda

Enerji Günlüğü - Asla şarj edilmeye ihtiyaç duymayan akıllı telefonlar, otomobiller artık çok uzak değil. Çin merkezli Betavolt Technology, nükleer teknoloji kullanarak uzun ömürlü bir batarya üretti. Pilot aşamasındaki bataryanın tek şarjla cep telefonu ve drone'ları 50 yıl çalıştırabileceği ifade ediliyor. 

Nikel-63 izotopu ve elmas yarı iletken malzeme ile üretilen Betavolt BV100 adlı bataryanın, devrim yaratabileceği kaydediliyor. 15 x 15 x 5mm boyutlarındaki batarya 3 voltta 100 mikrowatt elektrik sağlıyor. Betavolt, 2025 yılında nükleer bataryanın 1 watt'lık versiyonunu piyasaya sürmeyi planlıyor.

EKSİ 120 DERECE SICAKLIĞA KADAR DAYANIKLI

İlk nükleer batarya olma özelliğine sahip ürünün, patlama ihtimali olmadığı ve eksi 60-120 derece arasında değişen sıcaklıklarda çalışabileceği belirtiliyor.

KULLANICILAR İÇİN GÜVENLİ

Betavolt yaptığı açıklamada, geliştirdiği nükleer bataryanın havacılık, yapay zeka cihazları, medikal, MEMS sistemleri, akıllı sensörler, küçük dronlar ve robotlarda kullanabileceğini belirtti. Ayrıca Betavolt BV100'ün kullanıcılar için güvenli olduğunu ve delinse bile radyasyon sızdırmayacağını iddia ediyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler