1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. 500 maden işçisi greve gidecek

500 maden işçisi greve gidecek

Enerji Günlüğü - HEMA Enerji'ye ait Bartın'ın Amasra İlçesi ve Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Armutçuk Beldesi'nde faaliyet gösteren 500 işçi...

500 maden işçisi greve gidecek

Enerji Günlüğü - HEMA Enerji'ye ait Bartın'ın Amasra İlçesi ve Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Armutçuk Beldesi'nde faaliyet gösteren 500 işçi greve gidecek.

HEMA Enerji'ye ait Bartın'ın Amasra İlçesi ve Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Armutçuk Beldesi'ndeki maden ocaklarında, işçilerin üye olduğu Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ile işveren arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç çıkmayınca faaliyet gösteren 500 işçi için grev kararı alındı.

GMİS Genel Sekreteri Hakkı Arslan, işveren ile yapılan görüşmelerden sonuç çıkmayınca grev kararı aldıklarını açıkladı.

Grev kararının 2 Eylül'de uygulanacağını belirten Arslan, "Şirketle dün akşam yaptığımız son görüşmede yer altında çalışan arkadaşlarımıza çift asgari ücret, sosyal yardım ve ondan sonra yüzde 6 zam istedik. Bugün saat 12.00'ye kadar bize tekrar masaya oturup oturmayacaklarını söyleyeceklerdi, fakat şu ana kadar bir gelişme yok. Onun için biz de genel merkez yönetim kurulu ile aldığımız karar gereğince Bartın'ın Amasra ve Zonguldak'ın Armutçuk ocaklarında çalışan işçilerimizle greve gitme kararı aldık. Bu kararımızı yarın şirkete resmi yollardan tebliğ edeceğiz. Yasal süre içerisinde bir gelişme olmazsa 2 Eylül çarşamba günü grevimiz başlamış olacak." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler