1. HABERLER

  2. PETROL

  3. 500lt üzeri test ve ilk dolum yakıtları EPDK iznine tabi

500lt üzeri test ve ilk dolum yakıtları EPDK iznine tabi

500 lt üzerindeki Ar-Ge, test ve ilk dolum amaçlı akaryakıt temin başvuruları EPDK’nın iznine tabi olacak.  

500lt üzeri test ve ilk dolum yakıtları EPDK iznine tabi

Enerji Günlüğü - 500 lt üzerindeki Ar-Ge, test ve ilk dolum amaçlı akaryakıt temin başvuruları EPDK’nın iznine tabi olacak.  

Ar-Ge Test ve İlk Dolum Amaçlı Akaryakıt Teminine İlişkin Kurul Kararı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Karara göre anılan akaryakıtların savunma projeleri yürüten şirketler, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü, otomotiv üreticileri, üniversiteler ve laboratuvarların miktar sınırı olmaksızın tüm talepleri ile bu kuruluşlar dışında kalanların 500 litre ve altındaki doğrudan temin talepleri, Petrol Piyasası Dairesi Başkanlığı’nın iznine tabi olacak. Bu kuruluşlar dışındakilerin bir akaryakıt türünden 500 litre üzerindeki talepleri ise EPDK iznine bağlı olacak. 

Kararda taktik yakıtların ve özel üretim akaryakıtların temininin rafinerici veya dağıtıcı lisansı sahibi kuruluşlardan yapılabileceği hükmü getiriliyor. İhrakiye temini rafinerici, ihrakiye teslimi lisansı sahibi kuruluşlar ya da lisansına ihrakiye teslimi faaliyeti işlenmiş olan dağıtıcılardan yapılabilecek. Biyodizel temini ise biyodizel işleme lisansı sahibi kuruluşlardan yapılacak. 

Kullanıcılar temin ettikleri akaryakıtı hiçbir surette piyasa faaliyetine konu edemeyecekler ve sadece başvuruda beyan ettikleri amaç kapsamında kullanabilecekler.