1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. 6 elektrik şirketine rekabet soruşturması!

6 elektrik şirketine rekabet soruşturması!

Enerji Günlüğü -  ADM Elektrik, Aydem Elektrik, GDZ Elektrik, Gediz Elektrik, Bereket Enerji ve GDZ Enerji hakkında rekabet soruşturması açıldı.Rekabet...

6 elektrik şirketine rekabet soruşturması!

Enerji Günlüğü -  ADM Elektrik, Aydem Elektrik, GDZ Elektrik, Gediz Elektrik, Bereket Enerji ve GDZ Enerji hakkında rekabet soruşturması açıldı.

Rekabet Kurulu, Ege Bölgesi'nde elektrik faaliyetleri yürüten ADM Elektrik Dağıtım A.Ş., Aydem Elektrik Perakende Satış A.Ş., GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş., Gediz Elektrik Perakende Satış A.Ş., Bereket Enerji Grubu A.Ş. Ve GDZ Enerji Yatırımları A.Ş. hakkında rekabet kurallarını ihlal edip etmediklerinin belirlenmesi için soruşturma açtığını duyurdu. 

Açıklamaya göre RK, şirketlerin çeşitli eylem ve davranışlarla bağımsız tedarikçilerin faaliyetlerini zorlaştırdığı, tüketicilerin kendi tedarikçisini seçme hakkını engellediği ve bu yolla 4054 sayılı Kanun’u ihlal ettiği iddiasını içeren başvuru üzerine yürütülen önaraştırmada elde edilen bilgi ve belgeleri, yapılan tespitleri 16.02.2017 tarihli toplantısında müzakere ederek 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespitine yönelik olarak soruşturma yapılmasına karar verdi. 

4054 sayılı Kanun’un 6. maddesi, hâkim durumun kötüye kullanılmasını yasaklıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler