1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. 600 megavatlık hidrojen santrali 2026 da faaliyette

600 megavatlık hidrojen santrali 2026 da faaliyette

Mitsubishi Power'ın da aralarında bulunduğu şirketler, 600 MW'lık hidrojenle çalışan enerji santrali için Mühendislik, Tedarik ve İnşaat sözleşmesi imzaladı.

600 megavatlık hidrojen santrali 2026 da faaliyette

Enerji Günlüğü-Mitsubishi Power'ın da aralarında bulunduğu şirketler  hidrojenli elektrik santrali anlaşması imzaladı. İşbirliğinde bulunan şirketler arasında Mitsubishi Power, Mitsubishi Heavy Industries ve Jurong Engineering Limited (JEL) yer alıyor.

 Enerji santrali, Sembcorp Industries yan kuruluşu Sembcorp Cogen’in Singapur Jurong adası hizmet merkezi için inşa edilecek. Tesisin 2026 da hizmete girmesi bekleniyor.

Mitsubishi tesisin gaz türbinini, buhar türbinini ve diğer ana aksesuarlarını ekipmanlarıyla birlikte tedarik edecek. Şirket ayrıca, tesislerin ana ekipmanlarının bakımı için uzun vadeli bir servis anlaşması imzaladı. JEL ise Tesisin inşaatını yapacak.

Sembcorp'taki Singapur ve Güneydoğu Asya CEO'su Koh Chiap Khiong, imza töreninde "Yeni enerji santralinin geliştirilmesi, Jurong Adası'ndaki enerji üretim varlıklarımızın performansını artıracak ve hidrojen yakıtı harmanlama yoluyla karbon emisyonlarının azaltılmasının yolunu açacak" şeklinde konuştu. Mitsubishi Power İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Takao Tsukui ise "Enerji endüstrisi geliştikçe, enerji üretimi için hidrojen gibi düşük karbonlu alternatiflere öncelik vermemiz çok önemli" ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler