1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. 7 AB ülkesinden karbonsuz enerji sözü

7 AB ülkesinden karbonsuz enerji sözü

Avrupa Birliği (AB) elektrik üretiminin neredeyse yarısını gerçekleştiren 7 ülke, 2035 yılına kadar karbon içermeyen enerji sistemlerine geçme sözü verdiler.

7 AB ülkesinden karbonsuz enerji sözü

Enerji Günlüğü - Almanya ve Fransa'nın da aralarında bulunduğu 7 Avrupa ülkesi, karbondioksit yayan enerji santrallerini 2035 yılına kadar elektrik sistemlerinden çıkarma sözü verdiler. Karbondioksit yayan enerji sistemlerini devreden çıkarma sözü veren 7 ülke, Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Hollanda, Lüksemburg ve İsviçre oldu. Bu ülkeler, AB elektrik üretiminin neredeyse yarısını oluşturmakta. 

2040’A KADAR CO2’DEN ARINDIRILMIŞ BİR ENERJİ SEKTÖRÜ MÜMKÜN

Yapılan ortak açıklamada, mevcut AB iklim tedbirlerinin Avrupa'yı 2040 yılına kadar neredeyse CO2'den arındırılmış bir enerji sektörüne doğru yönlendirebileceği ifade edildi. Birlikte daha hızlı hareket etme konusunda anlaşmaya varan ülkeler, büyük miktarlarda düşük karbonlu enerjiyi şebekeye entegre etmek ve ülke sınırları boyunca akışını sağlamak için yeterli şebeke ve enerji depolaması inşa ettiklerinden emin olmak için altyapıyı ortaklaşa planlamalarına yardımcı olacağını açıkladı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler