1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. 7 Avrupa ülkesinden yeşil hidrojen işbirliğini güçlendirme sözü

7 Avrupa ülkesinden yeşil hidrojen işbirliğini güçlendirme sözü

Hollanda, Avusturya, Belçika, Almanya, Fransa, Lüksemburg ve İsveç % 100 yenilenebilir hidrojen alanında işbirliğini güçlendirecekler.

7 Avrupa ülkesinden yeşil hidrojen işbirliğini güçlendirme sözü

Enerji Günlüğü - Hollanda, Avusturya, Belçika, Almanya, Fransa, Lüksemburg ve İsveç % 100 yenilenebilir hidrojen alanında işbirliğini güçlendirecekler.

Pentalateral Enerji Forumu üyesi yedi Avrupa ülkesinin Enerji Bakanları, Avrupa enerji sistemini karbondan arındırmada hidrojenin rolü üzerine ortak siyasi açıklama yaptı. Hollanda, Avusturya, Belçika, Almanya, Fransa, Lüksemburg ve İsveç’ten oluşan Forum üyesi ülkeler, Avrupa enerji sisteminin tamamen karbondan arındırılmasına katkıda bulunmak amacıyla tamamen yenilenebilir enerji kaynaklarından hidrojen üretimi ve hidrojen altyapısını geliştirme konusunda işbirliğini güçlendirmeyi taahhüt ettiler. Yedi ülke yüzde 100 yenilenebilir hidrojen için ortak bir uzun vadeli vizyon oluşturmayı hedefliyorlar.

Penta üyesi ülkeler ayrıca Avrupa Komisyonu'na 2030 yılına kadar yenilenebilir hidrojen için hedefler belirleme ve teknolojiye finansal desteği artırma çağrısında bulundular. 

Yenilenebilir hidrojen, Avrupa hidrojen altyapısını oluşturma ve yakın gelecekte likit piyasasına özel vurgu yapılan Bildiri, Bulgaristan, Portekiz, Romanya ve Danimarka tarafından da destekleniyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler