1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. AAYB’den Türkiye yenilenebilir enerjisine kredi

AAYB’den Türkiye yenilenebilir enerjisine kredi

Enerji Günlüğü - Asya Altyapı Yatırım Bankası (AAYB) Türkiye Sanayi Kalkınma Bankası'na (TSKB) özellikle yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği...

AAYB’den Türkiye yenilenebilir enerjisine kredi

Enerji Günlüğü - Asya Altyapı Yatırım Bankası (AAYB) Türkiye Sanayi Kalkınma Bankası'na (TSKB) özellikle yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projelerinde kullanılmak üzere 200 milyon dolar kredi sağlayacak.

Asya Altyapı Yatırım Bankası'nın (AAYB) Yönetim Kurulu, Türkiye Sanayi Kalkınma Bankası'na (TSKB) Türkiye Hükümeti'nden gelen bir garanti desteğiyle 200 milyon Amerikan Doları'na varan kredi miktarı için onay verdi. Kredi, özellikle yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projeleri için uzun vadeli finansmanı destekleyecek. 

Kredi, güneş, hidroelektrik, rüzgar, jeotermal, biyokütle ve enerji verimliliği projeleri gibi yenilenebilir enerji projelerini ve daha düşük oranda da olsa ulaştırma, su yönetimi ve arıtma, elektrik iletimi ve telekomünikasyon gibi diğer altyapı sektörlerinde finanse edecek. 

Bu, AAYB'nin Tuz Gölü Gaz Depolama Tesisi Genişleme Projesi'ne yaptığı 600 milyon dolarlık bir yatırımın ardından, bu yıl Türkiye'de gerçekleştirdiği ikinci yatırımı oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler