1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. AB, Arjantin ile lityumda işbirliği yapacak

AB, Arjantin ile lityumda işbirliği yapacak

Avrupa Birliği, lityum tedariği için Arjantin ile işbirliği yapacak. Taraflar bu konuda bir ön protokol imzaladılar. 

AB, Arjantin ile lityumda işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği, elektrikli araç sektöründeki hızlı gelişmeye bağlı olarak artan lityum ihtiyacını karşılamak amacıyla dünyanın dördüncü büyük lityum üreticisi Arjantin ile işbirliği yapacak. 

Avrupa Birliği ile Arjantin, odağında lityumun olduğu sürdürülebilir ham maddeler konusunda işbirliğini artırmak amacıyla Mutabakat Zaptı imzaladı. Anlaşma, iklim dostu altyapının geliştirilmesi konusundaki işbirliğini artırmak, ayrıca ülke yönetimlerinin tedarikini güvence altına almak istedikleri ultra hafif elektrikli araç bataryası metali olan lityum da içerisinde olmak üzere hammaddeler üzerindeki yeni araştırmaları genişletmek amacıyla oluşturuldu.

“LİTYUM, TEMİZ ENERJİ TEKNOLOJİLERİ İÇİN YAŞAMSAL”

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Buenos Aires'te düzenlenen basın toplantısında, 2030 yılına kadar Avrupa'da lityuma olan talebin 12 kat artacağının öngörüldüğünü dile getirerek, "Lityum çok önemli, çünkü lityum temiz enerji teknolojileri için yaşamsal bir metal" yorumunda bulundu. 

Von der Leyen, Arjantin’in, güneş ile rüzgâr enerjilerini de içeren yenilenebilir enerji sektöründe ve büyüyen bir sektör olan yeşil hidrojen enerjisi sektöründe de büyük bir potansiyele sahip olduğunu sözlerine ekledi.

“TİCARET ANLAŞMASINDA BAZI AKSAKLIKLAR VAR

Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernández ise konuşmasında, Avrupa'nın tarım sektörünü korumak istemesi ve Güney Amerikalı üreticileri etkileyebilecek katı çevresel kurallar getirmesi gibi konulara gönderme yaparak ticaret anlaşmasında bazı aksaklıklar olduğunu belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler