1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. AB Brexit’in bütçe açığını plastik atık ve karbon emisyonuyla kapatacak

AB Brexit’in bütçe açığını plastik atık ve karbon emisyonuyla kapatacak

Enerji Günlüğü - AB Komisyonu, dijital hizmetler, plastik atık ve karbon emisyonlarından AB bütçesine aktarılacak yılda 22 milyar euro ile Brexit’in...

AB Brexit’in bütçe açığını plastik atık ve karbon emisyonuyla kapatacak

Enerji Günlüğü - AB Komisyonu, dijital hizmetler, plastik atık ve karbon emisyonlarından AB bütçesine aktarılacak yılda 22 milyar euro ile Brexit’in bütçe açığının kapatılacağını öngörüyor.

Avrupa Birliği Komisyonu, İngiltere'nin ayrılması ile gelecek yıldan itibaren AB bütçesinde oluşacak açığın Avrupa Birliği üyesi ülkeler tarafından dijital hizmetlerin, plastik atık ve karbon emisyonlarından toplanacak vergiler ile kapatılacağını açıkladı. 

Komisyon açıklamasına göre, yeni fonlar 2021-2027 döneminde yılda 22 milyar euroya, toplam AB bütçe gelirlerinin yüzde 12'sine ulaşacak. Dijital hizmet şirketleri için yüzde 2 ortak konsolide kurumlar vergisi isteyen AB Komisyonu, üye ülkelerin ulusal emisyon ticaret sistemi ihalelerinde gelirlerinin yüzde 20'si ile AB bütçesine katkı vermelerini öngördü. Buna göre ortam konsolide kurumlar vergisinden yılda 12 milyar euro, emisyon ticaret sisteminden 3 milyar euro gelecek. Geri dönüştürülemeyen plastik paket atığının kilogramından alınacak 80 cent vergi de AB bütçesine 7 milyar euro katkı yapacak. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler