1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB Doğu Akdeniz Koridoru kartını çıkardı

AB Doğu Akdeniz Koridoru kartını çıkardı

Enerji Günlüğü - AB, İsrail, Kıbrıs, Yunanistan ve İtalya arasında kurulacak Doğu Akdeniz Doğalgaz Koridoru’na destek sözü verdi.AB Rusya’nın Güney...

AB Doğu Akdeniz Koridoru kartını çıkardı

Enerji Günlüğü - AB, İsrail, Kıbrıs, Yunanistan ve İtalya arasında kurulacak Doğu Akdeniz Doğalgaz Koridoru’na destek sözü verdi.

AB Rusya’nın Güney Akım Doğalgaz Boru Hattı’nın iptal edildiğini açıklamasının ardından Doğu Akdeniz Koridoru kartını çıkardı. AB Enerji Komiseri Maro Sefkovitc,Brüksel’de Güney Kıbrıs ve Yunanistan Enerji Bakanları Giorgos Lakkotrypis ve Yannis Maniatis ile Doğu Akdeniz enerji Koridoru konusunu görüşerek, AB’nin enerji güvenliği açısından İsrail, Kıbrıs, Yunanistan ve İtalya arasında kurulacak bir doğalgaz koridorunun (Doğu Akdeniz Koridoru) önemini vurgulayarak destek yollarını inceleme güvencesi verdi.

Bu arada, İsrail Enerji Bakanı Shilvan Shalam, ülkesindeki seçim öncesi görevleri nedeniyle toplantıya gelemedi, ancak imzalı bir mektup gönderdi.

RUM BAKANDAN DESTEK ÇAĞRISI

Güney Kıbrıs Enerji Bakanı Giorgos Lakkotrypis, Sefkovitc’i bölgedeki ülkelerin AB’nin de yararlanabileceği doğalgaz yataklarının ekonomik kullanımına ilişkin uygulanabilir farklı siyasi seçenekleri değerlendirme çabalarını desteklemeye çağırdı.

Enerji Komiseri ise, kendisine sunulanlara çok ilgi göstererek, Avrupa Komisyonu tarafından projenin desteklenme yollarını inceleyeceğine dair güvence verdi.

Doğu Akdeniz Koridoru İsrail, Kıbrıs, Yunanistan dışında KKTC, Mısır, Lübnan gibi diğer bölge ülkelerini de ilgilendiriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler