1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. AB emisyon azaltım hedefini yükseltiyor

AB emisyon azaltım hedefini yükseltiyor

Avrupa Birliği (AB), 2030 yılına kadar sera gazı azaltım hedefini %15 oranında arttırarak %57’ye yükseltti.

AB emisyon azaltım hedefini yükseltiyor

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği (AB), 2030 yılına kadar sera gazı azaltım hedefini %57’ye çıkaracak.  

Avrupa Birliği’nin (AB), 2030 yılına kadar sera gazı azaltım hedefini %57’ye çıkaracak yasama müzakereleri Brüksel'de tamamlandı. Avrupa Parlamentosu Üyeleri ve AB ülkeleri, AB'nin 2030 sera gazı azaltma hedefini %57'ye yükselten arazi kullanımı ve ormancılık sektörü için AB karbon azaltma hedefini artırma konusunda anlaştılar.

Böylece arazi, arazi kullanım değişikliği ve ormancılık sektöründe net sera gazı (GHG) azaltımı için AB 2030 hedefi, bugüne göre yaklaşık %15 daha fazla olan 310 milyon ton CO2 eşdeğeri olarak belirlenecek. AB ülkeleri ayrıca “önemli bir zarar vermeme” ilkesini nasıl dikkate aldıklarını da rapor edecekler.

Emisyon açığını kapatmak için mevcut hedeflerin yukarı doğru revize edilmesi Glasgow’daki COP26’nın kilit sonuçlarından biriydi. Ekim ayı sonunda AB’nin 27 Çevre Bakanı, müzakerelerin sonuçlanmasının ardından mümkün olan en kısa sürede "Fit for 55"ın temel unsurlarının nihai sonucunu yansıtmak üzere AB ve Üye Devletlerinin Ulusal Katkı Beyanlarını (NDC) "uygun şekilde" güncellemeyi kararlaştırmıştı.

“AB’NİN GAZ TALEBİ ÖNEMLİ ÖLÇÜDE DÜŞECEK”

PowerShift Africa Kurucu Direktörü Mohamed Adow konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ”Enerji krizinin de etkisiyle AB bir kez daha uzun vadeli iklim hedeflerini güçlendireceğinin sinyalini verdi; bu da AB'nin gaz kullanma süresinin daha da kısaldığı anlamına geliyor. AB yenilenebilir enerji kaynaklarına ve enerji verimliliğine iki kat daha fazla önem veriyor ve Avrupa'daki gaz talebi önümüzdeki yıllarda önemli ölçüde düşecek. AB, AB Yeşil Anlaşmasını bir pusula olarak kullanarak iklim hedeflerine doğru tam ters yönde hızla ilerlerken, iklim nötr bir Avrupa'da gaz için uzun vadeli sözleşmeler boşuna olacaktır" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler