1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. AB emisyon azaltım hedefini yükseltti

AB emisyon azaltım hedefini yükseltti

AB liderleri sera gazı salımının 2030'a kadar 1990'daki seviyenin yüzde 55 altına çekilmesi konusunda anlaştılar.

AB emisyon azaltım hedefini yükseltti

Enerji Günlüğü - AB liderleri sera gazı salımının 2030'a kadar 1990'daki seviyenin yüzde 55 altına çekilmesi konusunda anlaştılar.

Polonya’nın ikna edilmesinin ardından AB liderleri, sera gazı salımının 2030 yılına kadar 1990 yılındaki seviyenin yüzde 55 altına çekilmesini kabul ettiler. AB liderlerinin Brüksel'deki zirvede yeni iklim hedefi üzerinde anlaşmaya vardıklarını Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel bildirdi. Anlaşmaya varmanın hiç de kolay olmadığını belirten Michel, yüzde 55 hedefinin ulaşılabilir bir hedef olduğunu kaydetti. 

Michel ayrıca, AB Komisyonu’nun bir AB Yeşil Tahvil standardı konusunda Haziran ayına kadar öneri hazırlamakla görevlendirildiğini de ifade etti. 

AB daha önce bu hedefi yüzde 40 olarak ortaya konmuştu. AB liderlerinin kabul ettiği yeni hedef, AB'yi 2050'de nette sıfır emisyon hedefine ulaşma rotasına sokmayı amaçlıyor. 

AB’DE KARBON İZİN FİYATLARI REKOR KIRDI

AB liderlerinin vardığı uzlaşmadan sonra AB'de karbon izin fiyatları rekor kırdı. AB Emisyon Ticaret Sistemi’nde karbon izin fiyatları işlemlerin başladığı 2005'ten bu yana görülen en yüksek seviye olan 31,30 euro/ton seviyesine kadar çıktı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler