1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. AB emisyonları en az yüzde 55 azaltmada anlaştı

AB emisyonları en az yüzde 55 azaltmada anlaştı

Emisyon kesintilerini hızlandırmak için geniş kapsamlı iklim yasası üzerinde anlaşan AB, emisyonları 2030'a kadar 1990'a oranla en az %55 azaltacak.

AB emisyonları en az yüzde 55 azaltmada anlaştı

Enerji Günlüğü - Emisyon kesintilerini hızlandırmak için geniş kapsamlı iklim yasası üzerinde anlaşan AB, emisyonları 2030'a kadar 1990'a oranla en az %55 azaltacak.

Avrupa Parlamentosu yeni iklim yasası üzerinde anlaştı. Bugün erken saatlerde, yeni ve daha sert sera gazı emisyon hedeflerini tüm AB politika yapıcılarının merkezine koyan iklim değişikliği yasası anlaşması Avrupa Parlamentosu (AP) ve AB Konseyi arasında imzalandı. Anlaşmanın yürürlüğe girmesi için AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosu (AP) tarafından resmen onaylanması ve AB Resmi Gazetesi'nde yayımlanması gerekiyor.

Yarın yapılacak İklim Zirvesi öncesi imzalanan yeni yasa ile emisyonlarda 2030'a kadar 1990'a oranla %55'lik bir azaltım ve 2050'de net sıfır emisyon standardı getirildi. Avrupa Parlamentosu, on yılda emisyon azaltımının 1990'a oranla yüzde 60 olmasını talep ediyordu. 

KOMİSYON BUGÜN YEŞİL YATIRIM KRİTERLERİNİ AÇIKLAYACAK

Ayrıca Avrupa Komisyonu bugün "yeşil yatırım" kriterlerini açıklayacak. AB'de bir yatırımın gelecek yıldan itibaren yeşil yatırım olarak tanımlanabilmesi için gerekli bu kriterler ve kuralların amacı, AB'nin iklim değişikliği konusundaki hedeflerine yardım için faaliyetlere özel sektör sermayesinin de yönlendirilmesi olarak duyurulmuştu. 

 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler