1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB enerji güvenliği paketi açıklayacak

AB enerji güvenliği paketi açıklayacak

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği Komisyonu bugün enerji güvenliği paketi açıklayacak.AB Komisyonu öncelikleri arasında yer alan Enerji Birliği Stratejisi...

AB enerji güvenliği paketi açıklayacak

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği Komisyonu bugün enerji güvenliği paketi açıklayacak.

AB Komisyonu öncelikleri arasında yer alan Enerji Birliği Stratejisi çerçevesinde hazırladığı düşük karbonlu, güvenli ve rekabetçi ekonomiye geçişi sağlayacak olan enerji güvenliği paketi açıklayacak.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic ve AB Komiseri Miguel Arias Cañete tarafından bugün açıklanacak olan paket ile enerji güvenliğinin arttırılması amaçlanıyor.

Açıklanacak olan plan çerçevesinde AB tedarik kesintilerini gidermek için Gaz Tedarik Güvenliği düzenlemelerinin yenilenmesi, AB yasaları ve politikalarıyla uyumlu ve şeffaf hükümetler arası enerji anlaşmallarının (IGA) yenilenmesi, LNG ve gaz depolama stratejilerinin oluşturulması ve sanayi ve binalarda enerji tasarrufu sağlayacak ısıtma ve soğutma stratejisinin belirlenmesi hedefleniyor.

Enerji ihtiyacının yüzde 53'ünü ithal eden AB, enerji tedariğini çeşitlendirmek yanında teknolojik yenilikler ile yeni enerji kaynakları keşfederek devreye alma yoluyla enerji güvenliğini sağlamaya çalışıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler