1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB, enerjiyi Rusya yaptırımlarının dışında tuttu

AB, enerjiyi Rusya yaptırımlarının dışında tuttu

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği’nin Rusya’ya yönelik yaptırımları enerji sektörü için geçerli olmayacak.Avrupa Birliği enerji bakanlarının gayri...

AB, enerjiyi Rusya yaptırımlarının dışında tuttu

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği’nin Rusya’ya yönelik yaptırımları enerji sektörü için geçerli olmayacak.

Avrupa Birliği enerji bakanlarının gayri resmi toplantısının ardından basın toplantısında konuşan Avrupa Birliği Enerji Komiseri Günther Oettinger, Rusya’ya yönelik yaptırımların enerji sektörü için geçerli olmayacağı konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Oettinger, “Rus ortaklar, 40 yıldır piyasaların önemli doğalgaz tedarikçileridir. Avrupa Birliği’nin Rusya’ya karşı yaptırımlarının enerji sektörü için geçerli olmayacağı konusunda uzlaştık. Çünkü sevkiyatta azalma istemiyoruz. Rusya doğalgazı sağlıyor, AB bu gazın parasını ödüyor. Böylece doğalgaz tedarikini silaha dönüştürmek istemiyoruz” dedi.

ÜÇLÜ MÜZAKERELER İÇİN ZEMİN

Bu açıklamalarından birkaç gün sonra Rusya Enerji Bakanı Novak ile Berlin'de bir araya gelen Oettinger, gaz arzı güvenliği ve Rus gazının Ukrayna üzerinden Avrupa'ya transit geçişi konularını görüştü.

Toplantının ardından yapılan açıklamada tarafların, 26 Mayıs'ta AB, Rusya ve Ukrayna arasında yapılması kararlaştırılan toplantı öncesinde müzakereler için zemin hazırlamaya çalıştıkları ifade edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler