1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB gaz akışının aksamaması için Rusya`yı uyardı

AB gaz akışının aksamaması için Rusya`yı uyardı

Enerji Günlüğü – AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Rusya’dan Ukrayna üzerinden Avrupa'ya gaz akışında aksama yaşanmamasını sağlamasını...

AB gaz akışının aksamaması için Rusya`yı uyardı

Enerji Günlüğü – AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Rusya’dan Ukrayna üzerinden Avrupa'ya gaz akışında aksama yaşanmamasını sağlamasını istedi.

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e mektup göndererek Ukrayna üzerinden Avrupa'ya gaz akışının devam ettirilmesinin Gazprom'un sorumluluğu olduğunu belirterek, bu akışta aksama yaşanmamasının sağlanmasını istedi.

Rusya'dan Ukrayna ile arasında doğal gaz konusunda yaşanan sorunu çözecek adımlar atmasını isteyen Barroso, doğal gaz fiyatı konusunda piyasa şartlarını yansıtacak bir anlaşmaya varılması gerektiğini vurguladı.

Barroso ayrıca Moskova'nın erken uyarı sistemlerini aktive etmesi gerektiğini belirtirken, bu sistemlere hiç bir zaman ihtiyaç olmamasını arzu ettiklerini belirtti.

Barroso mektubunda Rusya-Ukrayna sınırına gaz tüketimini daha iyi izlemek için ölçüm istasyonları inşaa edilmesini de önerdi.

Önceki ve Sonraki Haberler