1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB gaz yakıtta üçte iki yenilenebilir hedefliyor

AB gaz yakıtta üçte iki yenilenebilir hedefliyor

Avrupa Birliği (AB), 2050 yılına kadar enerji bileşimindeki gaz yakıtların üçte ikisini yenilenebilir kaynaklardan oluşmasını hedefliyor.

AB gaz yakıtta üçte iki yenilenebilir hedefliyor

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği (AB), 2050 yılına kadar enerji bileşimindeki gaz yakıtların üçte ikisini yenilenebilir kaynaklardan oluşmasını hedefliyor.

Avrupa Birliği (AB), 2050 yılına kadar doğal gazda yenilenebilirin payını üçte ikiye çıkarmayı hedefliyor. Avrupa Komisyonu, bu hedefin tutturulabilmesi için AB gaz kurallarında yapılacak değişiklikler konusunda görüşmeler yürütüyor. 

Komisyonun 10 Mart'a kadar sürdüreceği istişareler, Haziran ayı sonunda yapılması beklenen hidrojen ve gaz piyasaları "dekarbonizasyon" paketinin bir parçası olarak yürütülüyor. Komisyon, biyogaz, biyo-metan, yenilenebilir ve karbondan arındırılmış hidrojenin yanı sıra sentetik metanın, AB'nin 2050 enerji bileşimindeki gazlı yakıtların üçte ikisini temsil etmesini istiyor. Geri kalanını karbon yakalama ve depolama teknolojisi kullanılarak fosil yakıtlarla üretilen gaz temsil edecek. 

GAZ YAKITLAR AB ENERJİ TÜKETİMİNİN %20’SİNİ OLUŞTURACAK

Komisyon, şu anda fosil yakıtlar kullanılarak üretilen gazın AB'de tüketilen gaz yakıtların yüzde 95’ini ve AB enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 22’sini oluşturduğunu belirtti. Yine bu gazlar, AB elektrik üretiminin yüzde 20’sini ve ısı üretiminin yüzde 39’unu oluşturuyor. Gaz yakıtların 2050'de toplam AB enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 20'sini oluşturmasını öngörüyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler