1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB Gazprom`a karşı harekete geçiyor

AB Gazprom`a karşı harekete geçiyor

Enerji Günlüğü - AB Komisyonu, Gazprom'uAvrupa'daki hakim gücünü kötüye kullanmakla resmi olarak suçlamaya hazırlanıyor.Konuya yakın kaynakların verdikleri...

AB Gazprom`a karşı harekete geçiyor

Enerji Günlüğü - AB Komisyonu, Gazprom'uAvrupa'daki hakim gücünü kötüye kullanmakla resmi olarak suçlamaya hazırlanıyor.

Konuya yakın kaynakların verdikleri bilgilere göre Avrupa Birliği'nin rekabetin denetim, gözetiminden sorumlu organı AB Komisyonu, Rus devlet enerji şirketi Gazprom'u doğu Avrupa'daki hakim gücünü kötüye kullanmakla resmi olarak suçlamaya hazırlanıyor.

Böylesi bir gelişmenin, olayı politik bir silah olarak değerlendiren Rusya ile AB arasında zaten gergin olan ilişkileri daha da kötüleştirmesinden endişe ediliyor.

Konuyu Çarşamba günü yapılacak olan toplantıda ele alacağı belirtilen Avrupa Komisyonu, Gazpromu'un doğu ve güney Avrupa ülkelerindeki operasyonları için resmi soruşturmayı 2012 yılında başlatmıştı. Gazprom, bazı ülkelerin aldıkları gazı satmasını önlemek, anlaşmanın dışında yeni projeler gerçekleştirmek, yasal olmayan gaz fiyatları uygulamak ile itham ediliyor.

AB Rekabet Başkanı Margrethe Vestager, bir hafta önce de internet arama motoru Google ile de piyasadaki gücü konusunda karşı karşıya gelmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler