1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. AB hibrit araçları mercek altına alıyor

AB hibrit araçları mercek altına alıyor

AB, emisyon hedeflerine ulaşmak için hibrit araçların emisyon testlerini güçlendirecek. Yeni test yönteminin 2025’ten itibaren uygulanması planlanıyor.

AB hibrit araçları mercek altına alıyor

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği, hibrit otomobiller için emisyon testini 2025'ten itibaren sıkılaştıracak.

Mevcut testlerin gerçekleşen emisyonların dört katına kadar daha düşük sonuçlar verdiği yönündeki eleştirilerin ardından, Avrupa Birliği'nin plug-in hibrit otomobillerden kaynaklanan karbondioksit emisyonlarını ölçme yöntemini güçlendirmeyi planladığı kaydediliyor. Konuya yakın kaynaklara dayandırılan Reuters haberine göre, revize edilmiş test yöntemi muhtemelen 2025'ten itibaren uygulanacak.

Hibrit araçlarda emisyon testini gerçek emisyonları daha iyi yansıtacak şekilde değiştirmek, çevreci gruplar ve düzenleyiciler arasında, plug-in hibritlerin bir zamanlar düşünüldüğü kadar çevreci olmadığı ve elektrifikasyonu teşvik etme politikası tasarlanırken akülü elektrikli araçlara eşit muamele edilmemesi gerektiği konusunda artan fikir birliğini destekliyor.

AB’DE DAHA FAZLA EV SATILMASI GEREKEBİLİR

Yeni metodoloji, 2021'de Avrupa'da neredeyse tamamen elektrikli elektrikli (EV) araçlar kadar plug-in hibrit araç satan bazı otomobil üreticilerinin, AB emisyon hedeflerini karşılamak ve büyük cezalardan kaçınmak için daha fazla elektrikli araç satması gerekeceği anlamına gelebileceği ifade ediliyor.

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler