1. HABERLER

  2. PETROL

  3. AB İran petrolünü euro ile almayı planlıyor

AB İran petrolünü euro ile almayı planlıyor

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği, ABD'nin İran nükleer anlaşmasından çekilmesinin ardından İran petrolü ödemelerinde dolar yerine euro kullanmayı...

AB İran petrolünü euro ile almayı planlıyor

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği, ABD'nin İran nükleer anlaşmasından çekilmesinin ardından İran petrolü ödemelerinde dolar yerine euro kullanmayı planlıyor.

İran ile petrol ve doğalgaz sevkiyatları alanı da dahil ekonomik ilişkileri sürdürmeyi ve derinleştirmeyi planlayan AB, İran ile 2015'te P5+1 ülkelerinin imzaladığı nükleer anlaşmadan ABD'nin imzasını çekmesi sonrası farklı çözüm yolları arıyor. Sputnik’e konuşan diplomatik bir kaynak, Avrupa Birliği'nin (AB) İran'dan satın aldığı petrol için yaptığı ödemeleri dolar yerine euro ile gerçekleştirmeyi planladığını söyledi. 

İran ile 2015'te P5+1 ülkelerinin imzaladığı nükleer anlaşmadan ABD'nin imzasını çekmesi sonrası Brüksel Washington'ın İran'a yönelik yaptırımlarının 'etrafından dolanmaya' çalışıyor. 

AB ENERJİ KOMİSERİ TAHRAN’I ZİYARET EDECEK

Gelişmeler üzerine ilk defa bir AB yetkilisi İran’ı ziyaret edecek. AB Enerji Komiseri Migel Aries Kanite, Amerika’nın Kapsamlı Ortak Eylem Planından (KOEP) çekilmesi sonrası İran ile işbirliğinin geliştirilmesi için 19 Mayıs’ta Tahran’ı ziyaret edecek.

Önceki ve Sonraki Haberler