1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB, Kuzey Akım 2’de birlik sağlayamadı

AB, Kuzey Akım 2’de birlik sağlayamadı

Enerji Günlüğü - AB üyesi ülkeler, Rus doğal gazını Almanya’ya taşıyacak olan Kuzey Akım 2 için bir birlik sağlayamadı.Avrupa Birliği, Rus gazını...

AB, Kuzey Akım 2’de birlik sağlayamadı

Enerji Günlüğü - AB üyesi ülkeler, Rus doğal gazını Almanya’ya taşıyacak olan Kuzey Akım 2 için bir birlik sağlayamadı.

Avrupa Birliği, Rus gazını Baltık Denizi altından Almanya'ya taşıyacak olan Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı projesi için henüz tam bir görüş birliği sağlayabilmiş değil. AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, Rusya ile Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattı konusunda görüşmeler yapılması için AB Komisyonu üyelerine yetki verilmesi konusunda üye ülkeler arasında bir birlik sağlamadığını söyledi. 

Kuzey Akım 2 konusunun AB liderler zirvesi gündeminde gelmesinin ardından açıklama yapan Juncker, “Komisyon, duyulan endişeler konusunda Rusya ile müzakere edilmesi önerisinde bulunmaya devam ediyor. Ancak üye ülkeler arasında, Komisyon'a Rusya ile bu konuyu müzakere etmesi için yetki verme konusunda bir birlik sağlanamadı. Komisyon hala Rusya ile müzakere yetkisi verilmesinin faydalı olacağını düşünmeye devam ediyor" diye konuştu.

Kuzey Akım 2, Baltık Denizi altından Almanya'ya bağlanan boru hattı ile yılda fazladan 55 milyar metreküp Rus gazını taşımayı öngörüyor. AB, ABD, Polonya ve bazı Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri projeye Rus doğal gazına olan bağımlılığın artacağı ve hattın birinci kolunun bile tam kapasite ile çalışmadığı gerekçeleriyle karşı çıkarken, Almanya projeyi destekliyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler