1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB, Kuzey Akım 2'ye ihtiyaç konusunda kuşkulu

AB, Kuzey Akım 2'ye ihtiyaç konusunda kuşkulu

AB Komisyonu'nun enerjiden sorumlu başkan yardımcısı Maros Sefcovic, Avrupa'nın Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattına ihtiyacının kuşkulu olduğunu öne sürdü.

AB, Kuzey Akım 2'ye ihtiyaç konusunda kuşkulu

Enerji Günlüğü -  AB Komisyonu'nun enerjiden sorumlu başkan yardımcısı Maros Sefcovic, Avrupa'nın Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattına ihtiyacı konusunda kuşkuları olduğunu söyledi. 

AB Komisyonu'nun enerjiden sorumlu başkan yardımcısı Maros Sefcovic, Baltık Denizi'nin altından Almanya'ya gelen Rus gazını ikiye katlamak için yapılacak olan Kuzey Akım 2'nin Avrupa'ya ihtiyaç duyulandan daha fazla doğal gaz gelmesine yol açacağından endişe ettiğini vurguladı. 

Sefcovic, "Kuzey Akım 2 boru hattı ile aşırı kapasite inşaa edecek gibi görünüyoruz. Bu boru hattı sonrası Ukrayna transit rotasını işletmek ekonomik açıdan çok zor olur" diye konuştu.

Kuzey Akım II çerçevesinde, Rusya'dan Almanya'ya Baltık Denizi altından toplam 55 milyar metreküp kapasiteli iki ayrı deniz boru hattının yapımı öngörülüyor. Proje, sağlam ve güvenilir altyapı oluşturma konusunda Kuzey Akım deneyiminden yola çıkacak. Kuzey Akım 2 projesi ile Baltık Denizi altından geçerek Avrupa'ya ulaşacak olan doğal gaz boru hattının kapasitesi iki katına çıkacak.

Önceki ve Sonraki Haberler