1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB Rusya ile Güney Akım görüşmelerini askıya aldı

AB Rusya ile Güney Akım görüşmelerini askıya aldı

Enerji Günlüğü - AB Komisyonu Rusya ile Güney Akım Projesi kapsamında yapılacak olan siyasi müzakereleri askıya aldı.Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Rus...

AB Rusya ile Güney Akım görüşmelerini askıya aldı

Enerji Günlüğü - AB Komisyonu Rusya ile Güney Akım Projesi kapsamında yapılacak olan siyasi müzakereleri askıya aldı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Rus doğalgazının Karadeniz üzerinden Avrupa pazarlarına ulaştırılmasına yönelik Güney Akım Projesi bağlamında yapılması öngörülen siyasi müzakerelerin, AB - Rusya ilişkilerindeki son gelişmelerin de ışığında askıya alındığını duyurdu.

Öte yandan, AB Komisyonu'nun enerjiden sorumlu üyesi Günther Öttinger'in sözcüsü Sabine Berger, teknik düzeydeki müzakerelerin süreceğini ifade etti.

AB Komisyonu'nun enerjiden sorumlu üyesi Guenther Oettinger, Kırım krizine yanıt olarak Rusya ile Güney Akım doğal gaz boru hattı için yapılması planlanan görüşmeleri hızlandırmayacaklarını ve erteleyeceklerini söylemişti.

Ukrayna'yı devre dışı bırakarak Karadeniz'den AB ülkelerine doğal gaz ulaştırılmasını sağlayacakGüney Akım'ın 2018'de hayata geçirilmesi öngörülüyor. Güney Akım'ın yüzde 50 hissesi Rusya'nın Gazprom şirketinin inşasına başladığı proje ile Avrupa'nın yıllık gaz ihtiyacının yüzde 15'inin karşılanması öngörülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler