1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB, Rusya ile Ukrayna`ya aracılık edecek

AB, Rusya ile Ukrayna`ya aracılık edecek

Enerji Günlüğü - AB, Ukrayna ve Rusya enerji bakanlarını doğalgaz anlaşmazlığı konusunu müzakere için biraraya getirecek.AB Komisyonu'nun enerjiden...

AB, Rusya ile Ukrayna`ya aracılık edecek

Enerji Günlüğü - AB, Ukrayna ve Rusya enerji bakanlarını doğalgaz anlaşmazlığı konusunu müzakere için biraraya getirecek.

AB Komisyonu'nun enerjiden sorumlu üyesi Maros Sefcovic bugün Brüksel'de yaptığı açıkmada, Rusya'dan Ukrayna'ya doğalgaz arzının durumunun müzakere edilmesi için Ukrayna ve Rusya Enerji bakanlarının katılacağı bir toplantı düzenlemeye çalıştıklarını bildirdi.

Sefcovic yaptığı açıklamada, toplantının çok yakın zamanda gerçekleşmesi için çaba harcadıklarını vurguladı. Sefcovic, kış dönemi için yapılan anlaşmanın devam etmesini istediklerini belirtirken, Gazprom'un doğu Ukrayna'ya sağladığı gazın bedelinin Ukrayna'ya doğal gaz arzından ayrı değerlendirilmesi gerektiğine inandıklarını vurguladı.

Sefcovic, 6 Şubat'ta yaptığı açıklamada da Rusya'nın kış döneminde Ukrayna'ya gaz sağlamasını öngören anlaşmanın Mart ayında sona ereceğini hatırtalatarak, tarafları tekrar biraraya getirmeyi hedeflediklerini söylemişti.

Sefcovicayrıca, AB Komisyonu'nun Gazprom'un enerji piyasasında rekabet kurallarının ihlal edip etmediğine dair 2 yıldır soruşturmada sonucun önümüzdeki haftalarda açıklanmasının beklendiğini vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler