1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB, Rusya ve Ukrayna üçlü görüşmeleri bugün

AB, Rusya ve Ukrayna üçlü görüşmeleri bugün

Enerji Günlüğü - AB, Rusya ve Ukrayna bugün olağanüstü bir toplantı yaparak doğalgaz ve ticaret konularını görüşecekler.AB Komisyonu'ndan yapılan...

AB, Rusya ve Ukrayna üçlü görüşmeleri bugün

Enerji Günlüğü - AB, Rusya ve Ukrayna bugün olağanüstü bir toplantı yaparak doğalgaz ve ticaret konularını görüşecekler.

AB Komisyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, uzun süren yaptırım restleşmeleri ve gerginliğin ardından Rusya ve Ukrayna devlet başkanları ile AB Komisyonu başkanı, doğal gaz ve ticaret konularını görüşmek üzere bugün Brüksel’de bir araya gelecekler.

AB dışişleri bakanlarının bugün Brüksel'de yapacakları ve Irak'ın yanı sıra Ukrayna krizini görüşecekleri olağanüstü toplantı öncesinde gelen açıklamada, Rusya, Ukrayna devlet başkanları ve AB Komisyonu'nun siyaset ve güvenlik durumlarında istikrarın sağlanması çabalarının ve doğal gaz arzını görüşmelerinin kararlaştırıldığı ifade edildi.

Yapılan açıklamada, AB Komisyonu Başkanı Barroso ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in bu hafta ikinci kez görüştükleri ve görüşmelerin nasıl yapılacağı konusunda çalışmaların devam ettiği de belirtildi.

Ukraynalı devlet enerji şirketi Naftogaz bu hafta içinde bir açıklama yaparak, Gazprom'un doğalgazı kesmesi halinde Avrupa'nın 2009 yılı benzeri bir sıkıntı yaşayabileceğini belirterek, üçlü diyalog ile sorunun çözümlenmesi önerisini tekrarlamıştı. 

NAFTOGAZ AVRUPA'YI UYARDI

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler