1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB Rusya’nın yaptırımlarına karşı harekete geçti

AB Rusya’nın yaptırımlarına karşı harekete geçti

Enerji Günlüğü - AB, Rusya'nın ithalat yasağından etkilenen çiftçilere yardım ederken, gıda ambargosunun avantajından yararlanmamaları için Brezilya...

AB Rusya’nın yaptırımlarına karşı harekete geçti

Enerji Günlüğü - AB, Rusya'nın ithalat yasağından etkilenen çiftçilere yardım ederken, gıda ambargosunun avantajından yararlanmamaları için Brezilya ve Şili'nin yanı sıra Türkiye ve Mısır'a karşı diplomatik baskı yöntemleri kullanacak.

Avrupa Birliği, Rusya'nın Avrupa'dan meyve ve sebze ithalatına getirdiği yasaktan etkilenen çiftçilere yardım için gelecek hafta bir program açıklayacak. Ayrıca AB, Moskova'nın Avrupa'ya uyguladığı gıda ambargosunun avantajından yararlanmamaları için Brezilya ve Şili'nin yanı sıra Türkiye ve Mısır'a karşı diplomatik baskı yöntemleri kullanılacak.

AB Komisyonu'nun gelecek hafta açıklayacağı yardım programında domates, mantar, biber, karnabahar, salatalık gibi sebzeler ile elma ve armut üreticilerine desteğe yer vermesi bekleniyor.

Rusya, 2013 yılında 8,8 milyar euro ile Avrupa Birliği'ndeki çiftçilerin en büyük ihracat piyasası olmuştu.

AB dışişleri bakanlarının bugün Ukrayna ve Irak gündemi ile Brüksel'de yapacakları olağanüstü toplantıda, Moskova'nın AB'den gıda ithalatına getirdiği yasağın yarattığı boşluğu kapatmak isteyen ülkelere ortak bir yanıt verilmesinin de tartışılması bekleniyor.

AB, RUSYA VE UKRAYNA ÜÇLÜ GÖRÜŞMELERİ BUGÜN

Önceki ve Sonraki Haberler