1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. AB, Rusya`ya yaptırım kararına bir adım daha yaklaştı

AB, Rusya`ya yaptırım kararına bir adım daha yaklaştı

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği Komisyonu, dün Londra'da toplanarak, Rusya'ya uygulanacak yaptırımlarla ilgili ayrıntıları görüştü.Çin Uluslararası...

AB, Rusya`ya yaptırım kararına bir adım daha yaklaştı

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği Komisyonu, dün Londra'da toplanarak, Rusya'ya uygulanacak yaptırımlarla ilgili ayrıntıları görüştü.

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre İngiltere Başbakanı David Cameron, Rusya'nın Kırım'dan askerlerini çekmesi konusunda görüşme yapmayı reddetmesi durumunda, bu ülkeye yönelik ekonomik ve ticari yaptırımların birkaç gün içinde başlatılabileceğini belirtti.

Cameron, uluslararası kurallara aykırı her girişimin bir bedeli olduğunu, şu an yaptırım uygulanmaması hâlinde, İngiltere ve AB ülkelerinin gelecekte daha büyük risklerle karşılaşacağını dile getirdi.

3 AŞAMALI STRATEJİ

AB, geçen hafta Brüksel'de düzenlenen toplantıda, Kırım'daki kriz nedeniyle Rusya karşısında ''3 aşamalı strateji'' izleme kararı aldı. Karar kapsamında, ilk aşamada vize muafiyeti müzakereleri askıya alınacak, ikinci olarak ekonomik işbirliği müzakereleri durdurulacak ve son olarak da G-8 Zirvesi hazırlıklarına ara verilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler