1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. AB rüzgar elektriği için yapay ada kuracak

AB rüzgar elektriği için yapay ada kuracak

TenneT, Kuzey Denizi'nde rüzgar santralleri ile çevrelenen noktaya insan yapımı ada kurarak AB ülkeleri arasında elektrik dağıtımını sağlayacak.

AB rüzgar elektriği için yapay ada kuracak

Enerji Günlüğü - TenneT, Kuzey Denizi'nde rüzgar santralleri ile çevrelenen noktaya insan yapımı ada kurarak AB ülkeleri arasında elektrik dağıtımını sağlayacak. 

Hollandalı yenilenebilir enerji şirketi TenneT, Kuzey Denizi'nde rüzgar santralleri ile çevrelenen noktaya yapay bir ada inşa ederek, buranın AB ülkeleri arasında rüzgar elektriğini dağıtacak büyük ölçekli bir enterconnekte sistemi rolü üstlenmesi projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. 

İngiltere açıklarındaki Dogger Bank'ın sığ alanda kurulacak olan Ada, yenilenebilir enerji tedariğini arttıracak ve AB'nin karbondioksit emisyonu azaltma hedeflerine ulaşmasında yardımcı olacak. 

Üretilen rüzgar elektriği doğrudan akım kabloları ile Hollanda, İngiltere, Belçika, Norveç, Almanya ve Danimarka gibi Kuzey Denizi ülkelerine iletilip dağıtılacak. 

ADA KUZEY DENİZİ AĞINDA BİR ÖRÜMCEK GİBİ HAREKET EDECEK

TenneT yaptığı açıklamada, adanın Kuzey Denizi açıkdeniz rüzgar çiftlikleri ve uluslararası bağlantılar ağında bir örümcek gibi hareket edeceğini belirtti. 

Adanın muhtemelen 2030-2050 yılları arasında kurulacağı ifade eden şirket, projenin maliyeti ile ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı. 

Önceki ve Sonraki Haberler