1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. AB şirketlere enerji desteğini uzattı

AB şirketlere enerji desteğini uzattı

Avrupa Birliği (AB), şirketlere verdiği ve enerji krizini atlatmalarına yardımcı olmayı amaçlayan desteği 2024 yılı Haziran ayı sonuna kadar uzattı. 

AB şirketlere enerji desteğini uzattı

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği (AB), enerji krizi nedeniyle geçen yıl uygulamaya geçirilen ve yüksek enerji maliyetlerinde şirketleri desteklemeyi kolaylaştıran olağanüstü tedbirlerin gelecek yılın Haziran ayı sonuna kadar uzatılmasına karar verdi.

AB Komisyonu, Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla enerji fiyatlarında benzeri görülmemiş artışın ardından uygulamaya alınan kamu desteklerine yönelik geçici kriz çerçevesinin bazı bölümlerinin 6 ay uzatılması kararı alındığını açıkladı.

Açıklamada, "Üye ülkeler, enerji fiyatları kriz öncesi seviyeleri önemli ölçüde aştığı sürece ek enerji maliyetlerinin bir kısmını karşılayarak şirketlere destek sağlamaya devam edebilirler" denildi.

AB üyesi ülkeler, geçen yıl Rusya-Ukrayna savaşı ve enerji krizi ile artan doğalgaz ve elektrik fiyatlarına karşı çok sayıda tedbir ve destek programı uygulamaya koymuştu. Bu enerji desteklemeleri üye ülkelerin kamu maliyelerine ciddi bir yük getirdiği için aşamalı biçimde sonlandırılması planlanıyordu.

Önceki ve Sonraki Haberler