1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. AB, TR ile stratejik enerji ortaklığı istiyor

AB, TR ile stratejik enerji ortaklığı istiyor

Enerji Günlüğü - Avrupa Komisyonu, AB-Türkiye enerji ilişkilerini stratejik bir enerji ortaklığı kurarak güçlendirmek istiyor.AB Komisyonu'ndan AA'ya...

AB, TR ile stratejik enerji ortaklığı istiyor

Enerji Günlüğü - Avrupa Komisyonu, AB-Türkiye enerji ilişkilerini stratejik bir enerji ortaklığı kurarak güçlendirmek istiyor.

AB Komisyonu'ndan AA'ya yapılan açıklamada, Avrupa Birliği Komisyonu'nun, AB-Türkiye enerji ilişkilerini stratejik bir enerji ortaklığı kurarak güçlendirmek istediği ifade edildi.

Avrupa'da ortak enerji piyasası oluşturmaya yönelik "Enerji Birliği" planı kapsamında Türkiye’yle stratejik işbirliği amaçlandığı ifade edilen açıklamada, "Yeniden canlandırılan Avrupa enerji ve iklim diplomasisinin bir parçası olarak, Avrupa Birliği giderek önemi artan Cezayir, Türkiye, Azerbaycan, Türkmenistan gibi üretici ve transit ülkelerle ve diğer potansiyel tedarikçilerle stratejik enerji ortaklıkları kurmak için bütün dış politika enstrümanlarını kullanacaktır." ifadesi kullanıldı.

Avrupa Birliği'nin, küresel enerji piyasalarında ağırlığını öngörebilme becerisini geliştirmek zorunda olduğu ifade edilerek, ilerleyen süreçte üye ülkelerin üçüncü ülkelerle yapacakları yeni anlaşmalarda Enerji Birliği’nin onayının gerekebileceğine işaret edildi.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler