1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB, Türkiye`den geçen boru hattı projelerine destek verecek

AB, Türkiye`den geçen boru hattı projelerine destek verecek

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği (AB), enerji sektöründe rekabeti teşvik edecek, arz çeşitliliğini sağlayacak 250 kilit enerji projesi arasında...

AB, Türkiye`den geçen boru hattı projelerine destek verecek

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği (AB), enerji sektöründe rekabeti teşvik edecek, arz çeşitliliğini sağlayacak 250 kilit enerji projesi arasında Türkiy'den geçecek doğalgaz boru hattı projeleri TANAP ve ITGI'yi de desteklenecek projeler arasına aldı. 

AB Komisyonu 2020 yılına kadar 5,85 milyar Euro hibe edebileceği enerji altyapı projelerinin listesini açıkladı.Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun hibe desteği vereceği projeler listesinde, Türkiye’den geçecek doğalgaz boru hattı projeleri de bulunuyor.

250 KİLİT PROJE AÇIKLANDI

Enerji sektöründe rekabeti teşvik edecek ve arz ülkelerini çeşitlendirecek 250 kilit enerji projesi arasında, Hazar doğalgazını Gürcistan ve Türkiye üzerinde Avrupa'ya ulaştıracak Trans Anadolu (TANAP) ve Türkiye-Yunanistan-İtalya (ITGI) doğalgaz boru hattı projeleri, Türkiye ile Yunanistan ve Bulgaristan arasındaki doğalgaz interkonneksiyonu projeleri ve kompresör istasyonları, Azeri ve Türkmen doğalgazını Türkiye'ye ulaştıracak Güney Kafkasya Doğalgaz Boru Hattı (SCP) ve Trans-Hazar Boru Hattı (TCP) projeleri bulunuyor.

ÖTTİNGER, “DAHA FAZLA YATIRIMCI ÇEKMEYİ UMUYORUZ”

AB Enerji Komiseri Günther Öttinger, "Sınırlı fonlarımızı akıllıca kullanarak paramızın Avrupalı tüketicilere en çok fayda sağlayacak alanlara akmasını güvence altına almalıyız. Listeye aldığımız enerji altyapısı projeleriyle daha fazla yatırımcı çekmeyi umuyoruz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler